SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, April 03, 2014

Naše gore list

Sega mi se ne javlja već duže vremena a bilo mi je drago kada sam od njega dobio par priloga. Čini mi se da se većina pomalo zamorila. Valjda to ide s godinama ili raji nije do ovoga o čemu na blogu pišemo. A možda su za to krivi novi digitalni mediji, prvenstveno facebook, gdje svako može uz vrlo malo napora napisati i objaviti što god hoće.

Bilo kako bilo, prije par dana mi Izet proslijedi kratak email i par skeniranih dokumenata. Javio mu se Sega i poslao članke o mlađam sinu Sandri koji je u njihovom gradu Emmen uplovio u političke vode. Sandro je od malena pokazivao interes za politiku a ovih dana taj njegov interes, angažiranje i školovanje su urodili plodom. Wakker Emmen stranka čiji je Sandro član je pobijedila na lokalnim izborima i u naredne četiri godine će biti vladajuća partija u gradu. Žao mi je što ne znam holandski pa da vam mogu prevesti o čemu novinar priča. U svakom slučaju, oba članka su posvećena Sandri koji sa svojih osamnaest godina ima svijetlu političku budućnost u jednoj od najuređenijih zemalja u Evropi.


Sandro je još jedan primjer koliko su naša djeca pametna i uspješna samo im je potrebna sredina u kojoj se pamet, trud i znanje cijene i nagrađuju. Ne smijem ni da pomislim kakva bi Sandrina budućnost bila da se kojim slučajem rodio u Banjaluci i tu odrastao. U okruženju gdje jedan kočijaš fascinira cijelu naciju i gdje su tipovi sumnjive prošlosti glavni biznismeni, mlad, pametan i obrazovan čovjek nema šta tražiti. Drago mi je zbog Sandre i želim mu još puno uspjeha u poslu za koji se opredijelio. Siguran sam da će biti uspješan političar i da će daleko dogurati.

Za one koji blog ne prate od početka preporučujem da pročitaju i dva priloga koja mi je Sega poslao još jako davno: Sandro i Davor, Rodna kuća. Možda nam se ponovo javi sa novim vijestima o Sandri i starijem sinu Davoru koji je, koliko mi je poznato, završio medicinu i sada živi i radi u Amsterdamu. A možda se ove godine i sretnemo jer sredinom jula putujemo za Holandiju pa nam se putevi ukrste.

P.S. Jučer dobih link na video klip sa lokalne televizije u kojem govore o Sandri pa ga možete pogledati.

Labels:

2 Comments:

Anonymous dubravka said...

Veliki pozdrav Sandru i cijeloj familiji.
Sandro me je impresionirao svojim znanjem jezika.Kad smo se vidjeli prije par godina, bio je gimnazijalac pocetnik i objasnajvao mi je nesto na engleskom onda je to isto rekao na francuskom, pa na njemackom, pa na holandskom. Sve onako spontamo djecije. Sandrova generacija drugacije vrednuje zivot , drugacije gleda na politiku. Doslo je njihovo vrijeme da mijenjaju svijet. Od srca mu zelim da uspije u svemu sto je naumio.
Dubravka

Thursday, 03 April, 2014  
Anonymous Anonymous said...


Iskreno cestitke ovom finom momku. Mislim da ima mnogo nase djece u svijetu uspješne, ali posto se veliki ljudi inace odlikuju skromnoscu, nas problem je. Sto malo saznajemo o njima.
Ne treba tako postupiti, svojom uspješnom djecom se mora ponositi i za njih se znati . Mozda jednog dana u Bosni i Hercegovini bude vrijeme za njih, pa se zato za njig treba znati.
TV Face i Senad Hadzifejzovic stalno pronalazi takve . Treba mu pomoci i javljati za takvu djecu. Adresa je w.w.w. facetv
Pozdrav Saima

Saturday, 05 April, 2014  

Post a Comment

<< Home