SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, July 19, 2015

Backyard u punom sjaju

Backyard Tufekčića
Jučer smo, po dobrom starom običaju, svratili kod Tufekčića na Bajram. Dan je bio lijep, sunčan, uz malo povišenu vlagu, ali nas to nije spriječilo da ostanemo na vani skoro do ponoći.

Nisam planirao da u ovom prilogu pišem o Bajramu već o dvorištu Tufekčića koje konačno dobija svoje planirane obrise. Jasna i Izet su duže vremena planirali da backyard preurede po svom ukusa i sada se vide rezultati. Na mjestu visokih borova koji su pokrivali zadnji dio okučnice sada su lijepo uređe kosine pokrivene molčom, cvijećem i ružama, uovičene velikim kamenjem. Neuobičajeno kišno vrijeme ove godine je pomoglo da sve što je zasađeno dobro napreduje pa se pred našim očima ukazao lijepo urađen prostor ugodan oku. Radovi u backyardu su gotovo privedeni kraju i Tufekčići sada imaju priliku da uživaju u ljepoti koja ih okružuje.

Po običaju sam napravio nekoliko snimaka koje evo dijelim s blogerima.

Dok mi razgledamo dvorište, dido čeka klopu

Tufe i Nera raspravljaju o povrtnjaku


Labels:

2 Comments:

Anonymous sega said...

Dragi kumovi,
cestitam, od nas imate desetku a u medjuvremenu ubacite jos par redova tulipana narandjaste boje, one Holandske.
U zadnje vrijeme vas necujem i nevidim da se javljate na blog te sada znam da ste radili u velikom poslu.
Mnogo pozdrava od kumova !
Sega

Sunday, 19 July, 2015  
Anonymous Emira said...

Sega, imam prijedlog - Vas dvoje stavite lukovice u ruksak pa pravac preko bare. Usput ' pokazes' kumu i kumi kako se to radi u zemlji lala.
Jasna i Izete, zaista ste dobro obavili posao. Sve izgleda divno. Jos da to provjerimo uzivo..he..he..
Pozdrav svima, Emira

Tuesday, 21 July, 2015  

Post a Comment

<< Home