SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, July 17, 2015

Stigao brat

U nedelju sam stigla iz Šibenika . U utorak mi je došao brat Sejo iz Berlina. Sam. Danas idemo u Banja Luku da on nakon 25 godina, kako sam kaže, "spava u svojoj kući." Drma ga starački sindrom za danima mladosti. 

Otišao je prije 40 godina u Njemačku a toliko sjećanja na period prije tog vremena. Non stop priča o raji, Vrbasu, Studencu itd.

Šaljem i ovu sliku na kojoj smo Meliha, Sejo, moj unuk I ja. Prva slika nas troje poslije 25 god. 

Ljeto je prebukirano putovanjima i posjetama pa se iskreno nadam da će jesen biti više posvećena prilozima i komentarima.


Pozdrav Saima

Labels:

1 Comments:

Anonymous Made said...

Pozdrav mom drugu iz djetinjstva. Drugarstvo se rano zavrsilo ali se jos sjecam, da smo nas trojica (rahmetli Asko, Sejo i ja) usput i poprijeko ispitivali radosti zivljanja povise Studenca. Seju nisam zaboravio iako se godinama ni vidjeli ni culi nismo. Zao mi je sto sam izgubio sliku na kojoj smo na trojica kada smo imali 7-8 godina.
Lijepo je cuti da je dobro i zdravo. Uzivaj uz Vrbas i primi iskrene pozdrave od Made Plicanica.
Pozdrav Banja Luci ma gdje bila ;)

Sunday, 19 July, 2015  

Post a Comment

<< Home