SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, July 17, 2017

Faktor

Odavno se spremam da pošaljem na ovaj blog Intervju koji je izišao u cijeloj BIH u časopisu "Faktor". Štampan je u 100.000 hiljada primjeraka i dijeljen besplatno.
To je bilo čini mi se jednu nedjelju neposredno prije naše maturski večeri. Planirajući da to pošaljem prije, radovi u kuću u BL, povratak u Sarajevo pa odlazak u Šibenik u "nove Radne pobjede", velike vrućine, odlasci na kupanje i nedostatak stalnog viška vremena kod nas penzionera iliti umirovljenika su taj plan postavljali u zadnji red.

Nadam se da sam uspijela  cijeli intervju uslikati da se određenim pomjeranjem i povećanjem slova može pročitati.

Raniji dolasci u BL svaki razgovor o istini ovog rata je završavao prekidom suprotne strane i određenim bijesom koji se završavao naprasnim  odlaskom sugovornika. To mi nije puno smetalo. Uvijek je istina svugdje i svakom bila teška.

Ovaj put sam bila u situaciji da kod tih istih sagovornika budem samo slušaoc. Valjanja drvlja i kamenja na postojeću  vlast bilo je gore od svega sto sam ranije pokušavala reci.

Ne znam ko je sve imao mogućnost da ovo pročita, ali volim da mnogo toga ostane na  ovom blogu.

Pozdrav Saima

Saima - UMJESTO KOMENTARA


Ovo je Takodje namjenjeno Micku. Ne želim da šaljem kompletan članak, jer ko želi da zna svu istinu o svemu on je zna. Ali do nje se teško dolazi. Kao sto se Ljudi  pojedinci u svemu razlikuju tako je i sa mozgovima.

Pozdrav Saima

Labels:

3 Comments:

Anonymous Micko said...

Ovaj lik se hvali da daje 270 EUR platu. Pa mamlaze veca je socijalna pomoc vani nego tvoja 'dobra' plata. Cuj nikad se nije bolje zivjelo u BL, ovakvima treba zahvaliti za sav jad koji je u BL i RS.

Tuesday, 18 July, 2017  
Anonymous Saima said...

Kako brzo neki anonimus pošalje komentar u kojem mi se čini da on niti živi niti je ikad živio i BIH nakon 95-te godine,
Koji li su mu motivi da tvrdi da su ovi učestvovali i doveli do rata tj ovaj čovjek koji je dao intervju.

Samo mu mogu čestitati i na mudrosti da opise susret sa Dodikom, jer još uvijek je malo onih koji smiju javno protiv njega. Ali dobro je da je puno počelo u kuloarima i medju prijateljima.

Dodik je bio član partije Ante Markovića a onda dobar " menadžer". Citav rat je skupljao " sitne pare" u raznim poslovima a danas bogatstvo za koje se još ne zna koliko je.

E, moj Micko da je u BIH barem još stotinjak ljudi zaposleno i ima platu 225 Eura gdje bi nam bio kraj, a pogotovo zaposlenih žena.

Hajde,majke ti napisi gdje živiš i kolika je tvoja socijala, kad već znaš o tome, kako je lijepo da živiš i ništa ne radiš a neko ti za to daje pare koje su veće od solidne Plate u BIH.
Ti si još samo jedan od pomagača onima koji sanjaju da Bosne nema pa samo trujes. Kratko i brzo.

A Josip Pejaković kaže " On meni, nema Bosne"!!!

Pozdrav Saima

U prilogu još jedan naslov iz Faktora ako Micko zna ko je ovaj lik.
Pozdrav Saima

Wednesday, 19 July, 2017  
Anonymous Saima said...

PS. Brat koji je došao iz Berlina odnjeo časopis na plažu. Slijedi kasnije

Wednesday, 19 July, 2017  

Post a Comment

<< Home