SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, March 07, 2018

8. mart

SRETNO, UZ DOBRO ZDRAVLJE


Svim našim saradnicama bloga, našim suprugama i svim ženama svijeta želim sretan 8. mart i da ih služi dobro zdravlje 
!!!!!! Živjele !!!!!

Sega

2 Comments:

Anonymous Saima said...

Sa malim zakasnjenjem zbog puno obaveza( boravak djece i unučadi ) a malo interneta, zelim ti reči da si ti dragi Sega dobri duh ovog bloga.

Tvoje lijepe rijeci i jos ljepse slike na tvojim cestitkama' svih praznika koji su se slavili u bivsoj nam domovini, zaslužuju da ti se zahvalim u ime svih blogera koji pisu na njemu i koji ga citaju.

Pozdrav Saima

Thursday, 15 March, 2018  
Anonymous Dubravka said...

Svi ovi prilozi se nizu, odlucila sam se da stavim komentar na ovaj Segin I osvrnem se na prethodne priloge I priloge koji slijede.
Prvo hocu da se zahvalim Segi na osmomartovskim cestitkama.
Dragi Sega, uviek sam postovala to tvoje postovanje prema svim zenama: profesionalcima, majkama, mladim damama, starim bakama, domacicama.

Ovdje u Montrealu zene tradicionalno protestuju za 8 mart, ali sam primjetila da je ove godine mnogo vise protesta sirom svijeta oznacilo taj dan. U svijetu se desi takav sklop okolnosti da svi malo bolje progledaju. Zadnjih par mjeseci imamo priliku gledati proteste zbog manjih plata za isti posao, maltretiranja raznih vrsta, oduzimanja osnovnih ljudskih prava, nedostupnosti visokih polozaja u organizacijiama……Ova nasa planeta treba zene, upravo sada kad se sve kuha, muski lideri se ponasaju kao razjareni pijetlovi, misle da je cijeli svijet napravljen za njih da se igraju raketa I ratova.
Ideja o spomeniku sarajevskim zenama je zelja da se ne zaborave njihova velika djela u uzasnim uslovima rata. Zene su bile heroine I u prethodnim ratovima.
Hvala Saimi I Saidi na iskrenim osvrtima na Sarajevo. Vidjeli smo I Emirin osvrt na Ljubiju. Ja sam u oktobru prokrstarila tri drzave, jos nemam ispiracije da zapisem moje utiske.

Pozdrav svima
Dubravka

Thursday, 15 March, 2018  

Post a Comment

<< Home