SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, November 28, 2008

Thanksgiving kod dida Dane

Ovo vec pomalo postaje tradicija. Evo vec drugu godinu za redom Thanksgiving, praznik koji se u Americi obicno proslavlja u krugu familije, se proslavio u stanu kod dida Dane, u centru Pittsburgh-a s pogledom na tkz kulturnu cetvrt, stadione Pirates-a i Steelers-a, te rijeku Allegheny. Za razliku od prosle godine ekipa se uvecala za jednog clana. Ove godine se proslavi pridruzila i Tidza Gunic, supruga poznatog banjaluckog ugostitelja Gunica kojeg se sjecaju mnogi, a narocito oni koji su znali svratiti u njegov restoran iznad Novoselije. Evo da nabrojim sastav: uz domacina, dida Danu, bili se su tu sestre Coralic, Mina i Asija. S druge strane Pittsburgh-a su dosli Tufekcici: Aida, Sunita (stigla u posjetu roditeljima iz Boston-a), Jasna i Izet, te Nera i moja malenkost.

Bilo je veselo. Curka (tuka, purica, turkey), peceni krompir, mlinci, gravce-na-tavce, salate, vino crno i bijelo, pivo (made in Pittsburgh), salate, baklava, sampite. Muzika, posebno odabrana za ovu priliku. Pored starih hitova (domacih i svjetskih), atmosferi je doprinjeo trio Gust. Njihova kompilacija starogradskih, slavonskih, makedonskih i bosanskih hitova, koju sam dobio od kolege Marija prilikom zadnje posjete Banjaluci, nas je vratila u ono nase doba. A posebno iznenadjenje za vecinu je bila Tidja. Kada je ona zapjevala sevdalinke, ostali smo zateceni. Zgrabio sam video kameru i napravio par 'video zapisa' uz nadu da cu naci nacina da ih predstavim na ovim stranicama.

Kako sam imao namjeru da nesto napisem o nasem druzenju, napravio sam dosta slika. Mozda i vise nego sto bi jedno ovakvo druzenje zasluzivalo ali znate onu staru, od viska glava ne boli. A kako je ovih dana bilo kritika na moj racun da pustim brigu na veselje, evo dokaza da nije sve onako kako neki misle.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home