SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, May 18, 2013

Aida i Jasna na "Humanitarnoj kafici"


Druženje „Humanitarna kafica“ je nastavljeno i prošle subote. Ovaj put se okupilo nešto manje Bosanki ali to ovoj lijepoj akciji žena koje je rat doveo u Pittsburgh ne umanjuje značaj.
I ovaj put se oko druženja najviše trudila Adriana Pala koja se trudi da animira što više naših žena a druženje je ponovo održano u prostorijama dućana „Fredo's Market“ u Dormontu, uz nesebično pomoć vlasnice Medihe.

Naše dvije gošće s kojima smo proveli zadnjih desetak dana, Aida i Jasna (jedna stigla iz Norveške, a druga iz Chicago-a) su se pridružile Neri da uz druženje, kolače i kavu provedu sat-dva sa našom rajom u prijatnom razgovoru i ujedno učestvuju u prikupljanju pomoći pojedincima i familijama u Bosni koje jedva sastavljaju kraj s krajem.
Za Jasnu Žiško je druženje bilo poseban događaj. Među učesnicama druženja je ugledala svoje dvije komšinice iz iste zgrade u Banjaluci koje nije vidjela skoro dvadeset godina. Adriana i Sanja su Banjaluku napustile kao djevojčice a danas su to majke čija su djeca godina kojih su one bile kada su napuštale rodni grad. Ovo je još jedan dokaz o svoj surovosti rata koji se desio na našim prostorima i posljedicama o kojima malo ko piše.

Nera je bila zadužena za kameru i evo šta je njena kamera zabilježila.











Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home