SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, May 09, 2013

Radna obaveza


Na dan pobjede nad fašizmom, a dvadeset godina nakon mog „dobrovoljng“ izlaska iz Banjaluke, historija se, izgleda, ponavlja. Stigli mi gosti iz Norveške i Chicago-a pa da bi zaradili ručak, dobili su radnu obavezu: pokositi yard i sve za sobom očistiti.

Nisam imao prilike gledati kada su naši Banjalučki intelektualci čistili grad devedesetih za vrijeme poznatih radnih obaveza nove „demokratske“ vlasti koja, kako se čini na osnovu svjedočenja svjedoka odbrane na suđenju „doktoru Dabiću“, nije ni mrava zgazila (već je samo vodila odbrambeno-oslobodilački rat), ali ako je suditi na osnovu iskaza očevidaca, posao je bio obavljen stručno, pedantno, i bez greške.

Žiške su danas u Carnegie-u položile ispit i od mene će dobiti certifikat da posjeduju sva potrebna znanja za slučaj nekih novih radnih obaveza. Morao sam ih uposliti da se ne ulijene jer treba biti u formi za svaki slučaj.




Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ovaj zadnji pasus ti je " pogodak u sridu" . Nas je u Titino vrijeme sa svih strana bombardovalo upozorenje " nista nas ne moze iznenaditi" , ami na to sve haj, haj, .A braca nas pravo iznenadise.
Nije svako zlo za zlo jer sad vi idete u zivot sa certifikatima da ste spremni za sve situacije. A sa slike se da zakljuciti da ste uzivali.
Uzivajte i dalje. Pozdrav Saima.

Sunday, 12 May, 2013  

Post a Comment

<< Home