SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, June 15, 2014

Jasminin koncert

Sinoć smo prisustvovali divnom koncertu Jasmine Halimić, kćerke naših banjalučana Nafe i Bakira. U First Baptist Church u Oaklandu – Pittsburgh se pored naše raje okupilo dosta ljubitelja Jasmininog pjevanja. Na repertoaru su bile pjesme slavenskih autora. Jasmina nas je sviju oduševila svojim prekrasnim glasom i izgledom a mi smo se pred ostalim posjetiocima pravili važni što je poznajemo. Izuzetno mi je drago što sam imao priliku da prisustvujem nastupu naše mlade banjalučke operske pjevačice u čijem izuzetnom pjevačkom umijeću njen rodni grad vjerojatno nikada neće moći uživati. Ona je još jedan dokaz da za našu mladost ne postoje prepreke i granice i da, uprkos zla koje ih je snašlo, oni idu naprijed i osvajaju svijet svojom pameću, znanjem, talentom, upornim radom i poštenim pristupom prema životu, ne čekajući da im neko sve servira na tanjiru.  

Haris, Jasna, Nera, Aida, dida Dane i Izet
Ponosnim roditeljima Nafi i Bakiru upućujem moje iskrene čestitke a Jasmini želim mnogo uspjeha u budućnosti s nadom da ćemo je uskoro gledati na najpoznatijim operskim pozornicama svijeta jer ona to svojim glasom sigurno zaslužuje.

Po običaju sam napravio nekoliko snimaka i jedan kratki video klip za one koji nisu mogli prisustvovati ovoj lijepoj muzičkoj večeri.

Haris, Aida, Jasna, Nera, Co i dida Dane

First Baptist Church

Pogled na crkvu s pročelja

Reljef iznad vrata

Mina i dida Dane, stari drugari

Unutrašnjost crkve

Jasmina u svom elementu

Čestitke

Mirsada i Kemo Bajagilović u razgovoru sa Jasminom

Haris i Jasmina

Nera, Jasmina i Jasna i Izet

Kemo i Co

Nera, Kemo i Mirsada

Izet, Jasna, Co, Nera, Kemo i Mirsada

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Nada said...

Sta ova mladjarija radi od vas, sad morate i ozbiljnu glazbu slusat.
Salim se, naravno. Mladoj dami zelim spretnog i sretnog mentora, potencijal ocito ima.
Odlicno je Co sto si prilozio video klip, jer to je naj bolja potvrda tvog teksta.

Nada

Monday, 16 June, 2014  

Post a Comment

<< Home