SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, August 29, 2014

Posljednji ispraćaj

Danas je u Zagrebu sahranjen Miro. Na posljednjeg ispraćaju se okupilo dosta Banjalučana a nekoliko slika mi je poslala Enisa koja je bila u društvu Nataše, muža i brata Fahre. Na jednoj od slika prepoznajem Ninu Bahtijarevića i Gveru a Enisa mi reče da je vidjela Adnana Huseinbegovića sa suprugom i Zaima Tetarića.

Tako je još jedna banjalučka duša završila svoj životni put daleko od svoga grada.

Neka mu je vječna slava i hvala za sve dobro koje je tokom svog života učinio.






Labels:

2 Comments:

Anonymous Nada said...

Hvala Enisa, hvala Co, hvala svima vama koji ste dosli na ispracaj i svima koji su izrazili sucut.
Hvala Caji na stranici sjecanja posvecenoj mome Miri. Posebno hvala njegovim kolegama muzicarima koji su napisali predivne tekstove ovdje, na Kajaku i na FB_u, jer muzika je bila prva i najveca ljubav njegovog zivota.

Nada s obitelji.

Monday, 01 September, 2014  
Anonymous Anonymous said...

Prije ovog priloga sam namjeravala napisati jedan prilog o posjeti mog prvog unuka Sarajevu u februaru. Odavno se na to spremam zbog sarajevskih vatrogasaca i duše naseg covjeka u raznim situacijama.
Onda se pojavi ovaj prilog i ja nisam imala snage jer me dosta rastužio .Nekako sve blogere na ovom blogu i licno znane i neznane osjecam bliskim. Vidim ih nekako uzivo, osjecam karakterne osobine i licne zivote nikako blisko.
Blog je bio tih nekoliko dana, vjerovatno iz istih razloga kao i moj. Blog kao da ima dusu, a ovi nekoliko dana su mi ličilo na dane žalosti, neproglasene ni od kuda i ni od koga. Jednostavno kao zajednička zelja nasih duša. Razmisljam o Nadi i molim da dane koji dolaze zivi uz najveću Mirinu ljubav - muziku i ako je moguce tako se boriti protiv tuge.
Pozdrav Saima

Friday, 05 September, 2014  

Post a Comment

<< Home