SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, September 06, 2014

Bravo majstore!

O Kemi i njegovim fotografija sam nešto već pisao ali moram ponovo jer me Kemo veoma često oduševi svojim radovima. Zbog njega i njegovih fotografija vodopada sam obišao neka mjesta o kojima nisam znao gotovo ništa a on nastavlja dalje, neumorno tražeći nove motive za svoju drugu ljubav: fotografiju. On i njegova Mirsada porane pa pravac neka od destinacija na kojima može uhvatiti interesantan detalj, neponovljivu scenu, ljepotu koja nas okružuje ali koju mnogi ne primjećuju. U jednom trenutku sam poželio da se i ja zaputim Keminim stopama ali sam brzo odustao. Nisam ja za to, nemam dovoljno strpljenja. Za to se čovjek treba roditi a ja nisam taj.

Prošlog vikenda Kemo se rano ujutro zaputio na put. Obišao je nekoliko parkova u susjednim državama i kući se vratio s pregršt divnih fotografija. Uz njegov pristanak odabrao sam ovu s vodopadom da je podijelim sa posjetiocima bloga. Nadam se da ćete uživati kao što sam i ja kada sam je vidio.

I da ne zaboravim. Kemo je već odavno član grupe fotografa čiji se prekrasni radovi mogu kupiti na kanvasu. Ove nedelje tri njegove fotografije su dobile nagradu od strane ostalih članova grupe. A broj fotografija na stranici je premašio četiri miliona. Šta reči nego, bravo majstore! Drago mi je da među nama ima takvih koji ime našeg grada pronose s ponosom za razliku od onih koje su ga oblatili za sva vremena.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home