SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, September 02, 2014

Došli nam Vujinići

Za naš američki 1. maj došli nam Vujinići iz Connecticut-a. Prevalili dalek put da se vidimo. I ispričamo. A vala i jesmo. Vrijem nam baš nije išlo na ruku pa smo cijelo vrijeme sjedili pod nastrešnicom i pričali. Naravno, uz muziku.

A pretresli smo mnoge teme. I penziju, i zdravlje, i situaciju u Bosni, kritizirali Ameriku, hvalili je u isto vrijeme, sjećali se lijepih vremena, pravili planove za budućnost...

A jesmo vala i tračali. Mnogi su bili na tapetu ali o tome neću ovdje. Da ne bude ružnih komentara i oštrih riječi. Ionako, svako dođe na red, ovisno ko se s kim sastane.

Ovaj put, da ne budem dosadan, nisam slikao. Sve dok gosti nisu pošli nazad kući. A i tada sam napravio samo par snimaka da susret ostane zabilježen. A da imam nešto i na blog staviti.

Sikteruša

A nosi se i nešto presade

Evo i mene sa gostima

Ćao do slijedećeg susreta
Dva mladića (fotos stigao od Vujinića)


Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home