SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, March 04, 2015

Druže se istok i zapad

Nataša mi je lijepo opisala njeno shvatanja mene, preko dugogodišnjeg druženja na blogu. Malo mi je neugodno kad me hvale, iskreno, jer ne vidim sebe tako. Smatram se običnom, jedino što ne mogu prećutati ono što mi se "usadi u glavu" pa me to muči dok ne izbacim.Ali obzirom da se prije petnaestak dana desilo nešto slično i iznenađujuće za mene odlučih se na ovaj tekst

Franin drug je otvarao kafić, pa su mu izmedju ostalog trebale i usluge BH Telekoma. Frane je došao u momentu kad je moj kolega iz moje bivše službe upravo obavljao te poslove koji nisu išli po terminima kako je njegovom drugu trebalo. Frane se, pošto ga je znao,  našalio i rekao "sad ću zvati Sajmu". On je u tom trenutku povikao "nemoj molim te zvati Sajmu, sve ću danas završiti" i zatim dodao "treba se ustati kad se Sajma spomene". To me baš iznenadilo jer je bio jedan od kolega koji je uvijek kasnio, mućkao tj išao privatno kad je god mogao da nešto smuti za sebe lično i uvijek pravio konfliktne situacije u Službi.Ja sam uvijek to ispravljala, smirivala ga, objašnjavala ostalima da ima neki razlog zašto je takav.

Poslije mog odlaska u penziju, pričali su mi da se stalno popravljao, a pošto su nekako žalili što sam otišla u prijevremenu, pričali su često o našim zajedničkim dogadjajima.

Danas je teško u svim firmama, naročito onim u državnom vlasništvu, gdje se namnožilo silne familije od stranačkih politicara, koji niti su stručni niti vrijedni. A onda se stalno priča o prodaji Telekoma i mnogim otkazima, tako da kad god navratim do njih, osjeti se mučna atmosfera u vazduha.

A onda glavni razlog ovog teksta je prvi zajednički boravak mojih sinova u Sarajevu sa svojim familijama.

Snaha Zoe sa jednim unukom od 4 godine i drugim od 8 mjeseci a snaha Zhana sa unukom od dvije godine. Deset dana su bili tu, a snaha Zoe bi svakog gosta kad bi ulazio u kuću dočekivala s pozdravom "dobro došli u luda kuća".

Postigla sam da se obe divno slažu. Zani je mama Ukrajinka a tata Marijanac. U prilogu rodni list.

Oni su živjeli u Rusiji ali su se izjašnjavali po porijeklu. Svi su bili gradjani Rusije. Zana dobro govori engleski pa je komunikacija medju njima odlična. U prilogu slika sa aerodroma na ispraćaju Zlatka i familije nazad u Holandiju.

Pozdrav Saima

Labels:

1 Comments:

Anonymous Dubravka said...

Draga Saima, lijepa slika.
Jos prije cetiri godine bile su slike: samo ti i muz. Pogledaj sad koliko vas ima.

Puno pozdrava od Dubravke

Wednesday, 04 March, 2015  

Post a Comment

<< Home