SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, April 24, 2015

In memoriam - Damir Fabić

Jutro mi stiže još jedna tužna vijest. Umro je Damir Fabić, naš prijatelj i radni kolega iz Rudi Čajaveca. Umro je iznenada, u Zagrebu, gdje se skrasio tokom ovog zadnjeg rata. Umro je još jedan Banjalučanin daleko od svoga grada jer ga je morao napustiti početkom devedesetih kao i mnogi kojih se njihov grad odrekao.

Damira sam zadnji put sreo prilično davno, 2008. godine, prilikom jedne od rijetkih posjeta starom kraju. Susret je bio kratak jer je u dvadesetak dana teško posjetiti sve one koje bismo željeli.

Nera i ja se Damira sjetimo često, obično za ručkom, kada ja pripremim pečeno pile s krompirom. Bilo je to i prije par dana kada je Nera glabala pileće kosti, skidajući ostatke mesa s njih. Jedne davne godine, kada je, danas također pokojni, Ibro Kovačević, slavio useljenje u novi stan, Damir nije dao da se pileće kosti, s kojih smo pojeli većinu mesa, baci. „Ne bacaj to, daj to meni, to je najslađe“, govorio bi Damir, dok bi pažljivo skidao ostatke mesa i u slast ga jeo. „Eh, da je sada Damir ovdje, sve bi se to meso oko kostiju očistilo“, govorio sam, sjećajući se tog davnog trenutka.

Damir nas iznenada napusti a meni će do kraja života ostati u glavi ta slika i sjećanje na prijatelja koji podijeli sudbinu izgnanika kao i mnogi od nas koji na ovaj blog navraćamo.


Supruzi Jeleni i ostaloj ožalošćenoj familiji upućuje iskreno saučešće u naše ime. 

Labels: ,

7 Comments:

Anonymous Dzindici said...

Ode jos jedan od nasih dragih drugova iz skole , s posla, raje. Pocivao u miru. Njegovoj dragoj Jeleni, djeci i cijeloj porodici iskreno saucesce,
Emira i Sasa

Friday, 24 April, 2015  
Anonymous Nada Stefanac said...

Iskrena sucut obitelji i prijateljima.
Nada Stefanac

Saturday, 25 April, 2015  
Anonymous Anonymous said...

Najiskrenije saucesce porodici Fabic i svim ozaloscenim.Braca Fabic su bili nerazdvojan dio dragog drustva iz zgrada pokraj gradskog parka s kojima sam proveo dobar dio svoje mladosti , s mnogima isao u skolu ,druzio se , ganjao sport .

Veoma mi je zao!

Sejo i porodica Bahtijarevic

Sunday, 26 April, 2015  
Anonymous Aljosa said...

Porodici Fabic i kolegici iz EEUS-a Jeleni iskreno saucesce. Aljosa Mujagic

Monday, 27 April, 2015  
Anonymous Cadjo said...

Jeleni i familiji najiskrenije saucesce,
Zlata i Cadjo.

Monday, 27 April, 2015  
Anonymous Anonymous said...

Jučer je sahranjen Damir Fabić na Novom groblju u Brdovcu nedalko Zaprešića.Na sahrani je bio moj muž.Bilo je mnogo banjalućana iz B.L. i Zagreba.Susreo je mnoge,koje nije vidio godinama,među njima i Zorana Fabića.Zajedno su proveli 20g.u KUD Vaso Pelagić.Iskreno saućešće porodici Fabić.Niskana

Tuesday, 28 April, 2015  
Anonymous Anonymous said...

Nisam sigurna da li me sjećanje "drzi" ali mislim da bi ovo mogao biti sin od naseg profesora Fabica. Neki profesori ostaju zauvijek u sjećanju zbog svojih osobenosti a neki se potpuno zaborave. Tako je kod mene pokojni prof. Fabica
Bez obzira je li ilil nije saljem iskreno saucesce porodici sa velikom tugom kad umiru nasi Banjalucani bilo gdje u svijetu i tamo se na sahranama prijatelji srecu nakon dugi niz godina.
Pozdrav iz Sibenika Saima

Wednesday, 29 April, 2015  

Post a Comment

<< Home