SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, December 05, 2015

Jos jedan Zlatko

Zlatko Kusmic
U Norveskoj smo se sreli sa jos jednim Zlatkom. Nismo ga vidjeli dugo, jos od 2003. kada smo prvi put posjetili prijatelje iz starog kraja s kojima smo dijelili istu sudbinu i u Banjaluci i u Zagrebu gdje smo na kratko bili izbjeglice.

Zlaja je vec veliki momak, bolje reci mladi covjek koji od ovog zadnjeg rata zivi i radi u Norveskoj. Zavrsio je visoke skole kao vecina nase mladosti, i osamostalio se. Kada smo stigli u posjetu njegovim roditeljima, Emini i Ekremu Zisko, Zlaja je dosao da nas pozdravi. Iznenadili smo se kada smo ga vidjeli. Susreti su rijetki, nasa mladost raste pa je jedva prepoznajemo.

Zlaja, pored posla, nalazi vremena i za muziku. Ovaj put nismo imali priliku da ga cujemo kako svira ali ce, valjda, za to biti prilike. A dotle ce nam ostati u sjecanju ovakav, visok, zgodan i nasmijan, prava slika i prilika nase mladosti ma gdje se nalazila.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home