SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, July 10, 2018

Ne odustajem

Ovih dana se spremam ponovo u Šibenik (sad je to postalo Općina Šibenik - Rakovo Selo br. 65.)

Dok sam ovde u Sarajevu, poslaću nekoliko isječaka iz raznih sarajevskih medija. Ovo mi je na neki način predgovor za nešto sto se spremam aktivno potruditi da dođe na ovaj blog. 

Sviđa mi se što normalni novinari počinju da o svemu lijepom iz Bosne pišu navodeći gradove i osobe koji su porijeklom iz tih gradova ma gdje u svijetu bili, radili i predstavljali svoju otađbin, domovinu i korijene, ne spominjući ni naciju ni religiju.







Ovih dana vlast na čelu sa Bakirom iznosi podatak da 30 milijardi  KM-ova godišnje dođe u BiH od naše raje iz svih država (nikad više ne zovem dijaspora), što prođe kroz evidenciju države, a smatra 

se da još toliko dođe drugim putevima i potrošnjom kad dolaze u svoje krajeve i posjete bližnjima. 

I hvale se time, mjesto da se stide, jer kad su ta raja odlazila iz krajeva pod vlašću RS nisu prstom mrdnuli da se to spriječi. 

Nije ih briga ni da se preispitaju kako taj svijet živi i koliko radi da može pomagati svojim roditeljima (penzionerima kojih je 300.000 sa penzijama od 300-400 KM-ova.)
I još nemaju srama da pozivaju našu raju rasutu po svijetu da glasaju za njih.

Pozdrav Saima

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home