SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, August 09, 2007

Banjaluka, jula 2007.

Milan Papulic je nedavno pronasao blog i odlucio je da nam se pridruzi u druzenju na ovaj nas virtualni nacin. Nakon prvog priloga u kojem smo upoznali njegovu familiju, evo i priloga iz Banjaluke:

Co,

Kao što sam ti i obećao , šaljem ti nekoliko slika na kojima možeš da vidiš porodice Banjac, Papulić i Gorušanović na okupu u Banjaluci.

Gorušanovići, Jasminko i Bilja su takođe radili u Čajavecu i krajem 92 otišli u Švedsku. Tamo su se izborili za normalan život. Oboje rade u švedskim firmama, imaju dve lijepe curice Ganu i Miu. Redovno jednom godišnje dolaze u Banjaluku i tu se nalazimo, razmenjujemo pričice i igramo muško ženski fudbal.

Sve u svemu dvodnevno drženje puno emocija, sećanja i nostalgije.

Moram priznati da Gorusanovice nisam imao prilike upoznati ali sam siguran da u ovom nasem sirem drustvu ima onih koji su ih poznavali iz Cajaveca. Bilo bi mi drago ako bi se Gorusanovici javili sa kakvim prilogom iz Svedske, da malo vise saznamo o njihovom zivotu u novoj domovini.

Ako je zakljuciti po slikama, ova mladja generacija se dobro drzi. A kako i ne bi kada su ovako aktivni. Mi malo stariji vise vremena provodimo oko trpeze a to se, naravno, odmah primjecuje. Mozda ovaj prilog bude podsticaj nekima koji duze vremena pricaju kako se treba malo aktivirati.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home