SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, December 25, 2007

Alex iz Tennessee-a

Banjaluka je poznata po tkz 'legendama', koje u nekim normalnim drustvima nisu zasluzivale nikakvu paznju, cak naprotiv. U isto vrijeme, mnogi posteni i vrijedni mladici i djevojke su zivjeli u anonimi, uz gotovo nikakvo interesovanje vecina za njihov rad. Bez pristupa masovnim medijima, o njima je znalo samo uze drustvo. Njima to nije bilo ni vazno, jer sama cinjenica da su se opredjelili za naporan rad i za koje je glavna misao vodilja bila 'uzdaj se use i u svoje kljuse', govori sve.

Zbog toga mi je izuzetno drago kada na ovim stranicama mogu pisati o njima, iako znam da vecini nije drago da ih se posebno spominje.

O junaku danasnjeg priloga sam saznao nedavno, slucajno, prilikom jednog susreta u Pittsburgh-u. Aleksnadar Bobrek, sin Sonje i Miljka (o kojima sam pisao nedavno), je novembra mjeseca odbranio doktorsku disertaciju na Carnegie Mellon University, ovje u Pittsburgh-u, iz oblasti kompjuter inzinjeringa. Masala, sto bi rekao nas narod. Carnegie Mellon je jedan od najcjenjenije univeziteta u svijetu u oblasti kompjuterskih znanosti, sto ovoj diplomi daje posebnu tezinu.

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Izvinjavam se na koristenju izreke iz nasih krajeva - nece iver daleko od klade - pa svi se sjecamo kakav je vanserijski ucenik i student bio tata Miljko. Cestitke za Alex-a!

Friday, 28 December, 2007  

Post a Comment

<< Home